La Veu d’Esquerra

Ha sortit el número 9 del butlletí comarcal d'ERC a la comarca, us el podeu llegir a la web del partit d'Esquerra Osona, mireu aquí.

A continuació podeu llegir l'article que hi publico. També hi han escrit la Georgina Oliva, el Josep Culí, Marta Rovira, Isaac Peraire i Jordi Casals.

[@more@]

Forts a Madrid per recuperar la Força de Catalunya 

Comencem el 2008 preparant unes noves eleccions: les espanyoles. Hi ha qui diu que ens caldria abstenir-nos, que no són les nostres, que a Madrid no hi hem de fer res, etc. Totes elles opinions respectables, però heus aquí que malauradament és a la capital del país veí on acaben prenent bona part de les decisions que ens afecten. 

Seran, diuen, unes eleccions marcades per la situació econòmica; heus aquí on cal que també actuem de canalitzadors i catalitzadors cap a la societat i, en un moment de desencís polític, transmetre a la gent una sèrie de dades i propostes que poden millorar el seu benestar i que l'independentisme d'esquerres esdevingui el seu interlocutor liderant el procés. 

L'estudi científic elaborat per la Fundació Irla i que tots i totes podeu consultar, ens donen unes dades prou significatives que hem de saber posar a l'abast de tots els ciutadans i ciutadanes. 

L'expressió "cornuts i pagar el beure! " que representa l'espoli fiscal de l'Estat cap el nostre país, que no ens permet desenvolupar les polítiques que els catalans i catalanes necessitem, no pot continuar. Només l'únic partit que ens diem i som independentistes, tenim la capacitat per poder esborrar semblant expressió de la nostra realitat. 

Esquerra Republicana de Catalunya ha de continuar liderant el procés d'avanç en la sobirania nacional. Només una Esquerra forta, amb un Grup parlamentari a Madrid poden fer recular aquells que ens volen fer sentir una província d'Espanya. 

Esquerra representa la idea de cohesió nacional, i les polítiques de cohesió necessiten els recursos necessaris que només un sistema de finançament "nacional" ens pot facilitar . La propera legislatura ha de servir per recuperar els recursos catalans que es queden a Madrid, ja no només per justícia sinó també per necessitat de frenar la regressió que pateix Catalunya com a nació europea.

El país necessita foragitar les polítiques d'aquells que afavoreixen els enfrontaments i les divisions com a benefici propi, que obren la caixa dels trons sols per fer soroll i no per encarar els problemes. ERC és i ha de ser l'eina que obri el camí perquè Catalunya pugui avançar cap el seu progrés econòmic i social, i la seva sobirania nacional, buscant solucions i eines perquè sigui possible. El suara esmentat nou sistema de finançament és el pilar bàsic per això.

Per tot això i molt més cal posar-nos les piles per fer possible el repte que l'independentisme català sigui prou fort perquè Catalunya avanci i no sigui sols una moneda de mercadeig.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La Veu d’Esquerra

  1. L’estudi científic elaborat per la Fundació Irla i que tots i totes podeu consultar

Els comentaris estan tancats.