L’Educació, la pedra de toc de la construcció nacional

Amb la conferència de premsa del conseller d’Educació Ernest Maragall, sobre la propera Llei d’Educació d’avui, només s’ha presentat un document amb les línies bàsiques de la futura llei. A partir d’aquí cal obrir un debat obert i participatiu com vam fer amb el Pacte Nacional, impulsat amb la Consellera d’Esquerra Marta Cid. Vull apuntar que l’acord d’Entesa inclou la necessitat que el país es doti d’una llei catalana d’Educació completa, oberta i pròpia.

Cal que garantim una política de consens entorn d’un fet bàsic i fonamental com l’educació.
Volem i necessitem una llei ambiciosa. Una llei per anar més enllà, no pas per gestionar simplement el que ja tenim; sinó a fer que l’educació esdevingui la pedra de toc de la construcció nacional.  El futur dels fonaments i de les parets mestres de la nació, la ciutadania que la conforma, es construeix a l'escola.

La llei catalana d’Educació esdevé una oportunitat única per consolidar un projecte educatiu de país que garanteixi el dret a l’educació de tots els ciutadans i ciutadanes i que, prenent com a fonament la igualtat, l’equitat i la justícia social, els ofereixi una educació gratuïta i de qualitat i que aposti per l’èxit educatiu, en base també a valors com l’esforç, el sentit crític i la dedicació.
Hem d’esperar que els principis esmentats avui trobin el ressò necessari per formalitzar una llei de mirada llarga, per donar compliment a les necessitats de present i futur que ens demanda la societat catalana.
[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: L’Educació, la pedra de toc de la construcció nacional

 1. Marc Arza diu:

  Josep M.,

  A l’Olla de Grills s’ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

  http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

  T’hi apuntes?

  Marc Arza
  http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

 2. El futur dels fonaments i de les parets mestres de la nació, la ciutadania que la conforma, es construeix a l’escola.

Els comentaris estan tancats.