Discurs com a president sortint del Consorci del Lluçanès

Bona nit, avui em toca acomiadar-me com a President del Consorci del Lluçanès.

No faré un exhaustiu balanç de la gestió de govern, que crec que ha estat molt fructífera, aspecte sobre el qual, però, cadascun de vosaltres i la societat lluçanesa en podrà fer la pròpia valoració. 

Entre aquell discurs de presa de possessió del 2003 i el dia d’avui han passat moltes coses en aquest Consorci i a la comarca del Lluçanès. Vàrem passar moments delicats, fruit del desconeixement mutu i d’una desconfiança injustificada. Ara, i des de la tranquil·litat recuperada, fruit d’un procés seriós d’apropament entre tots, estic convençut que estem en les condicions òptimes per continuar liderant des del Consorci, els reptes dels nous temps que la gent del Lluçanès ens demanda. 

En qualsevol cas afirmo amb orgull que no cofoisme, que hem fet del Consorci una eina per consumar polítiques, que han servit per a planificar i consolidar  des del diàleg, projectes que han obtingut bons resultats: s’ha millorat l’ocupabilitat de la gent del Lluçanès; després de la crisi de Puigneró, hem donat la volta a la situació negativa del 2003 i podem dir amb satisfacció que el Lluçanès és de les comarques de Catalunya on s’estan creant llocs de treball, el que vol dir que l’emprenedoria al Lluçanès és un dels eixos fonamentals de creixement econòmic en els diferents sectors. 

Hem dissenyat tot un conjunt de línies estratègiques i d’actuacions  que permeten fer les  nostres estructures territorials més dinàmiques i adaptables als canvis constants que es donen. 

L’atenció a les persones, la dinamització dels joves, els espais de dia, les biblioteques, l ’inventari del patrimoni, el projecte de biomassa, territoris serens, les TIC, … ; Em semblaria poc adient avorrir-vos amb una tirallonga de projectes i accions realitzades que tot i ser molt importants les podeu consultar al web del Consorci. I aquest és un llegat de tots i totes vosaltres, i alhora un repte de gestió per als que en el dia d’avui agafaran el relleu de les noves responsabilitats. 

En definitiva, com a president sortint, us vull obrir una mica els meus pensaments, de dins cap a fora, per  continuar avançant junts. 

Un dels èxits fonamentals d’un territori, d’una comarca que vol progressar i avançar culturalment, social i econòmica, és el de superar la competència entre els  municipis que el conformen per  la cooperació intermunicipal.  Això, que sembla elemental, no sempre ho hem aconseguit totalment. 

Així doncs, només nosaltres, tots i cadascun de nosaltres, sense excepcions ( ajuntaments, entitats consorciades, treballadors i treballadores de Consorci) hem de seguir treballant per aconseguir, amb  responsabilitat institucional, generositat i voluntat de servei que el Consorci del Lluçanès assoleixi els seus objectius, que continuï sent un ens modern, basat en la qualitat l’excel·lència, que defensi i dinamitzi el territori i la seva gent i, per damunt de tot, que transmeti els valors d’una societat justa, base inqüestionable de convivència, progrés i cultura. 

Un dels problemes, reptes que té el Consorci és el seu finançament estable. Haurem de buscar camins imaginatius per compensar aquesta mancança. Ens haurem d’exigir a nosaltres mateixos treballar molt i amb responsabilitat. Haurem d’exigir a les administracions que equilibrin els recursos territorials, jo diria també per evitar el risc de teixir injustícies fent territoris de primera i territoris de tercera en l’accés als serveis bàsics i universals, com ara la telefonia mòbil, la banda ampla, etc. Podríem trobar un finançament estable semblant a les comarques reconegudes? Ho hem d’intentar. 

Hem de ser capaços de posar sobre la taula els nostres problemes, amb tranquil·litat i amb una finalitat constructiva. Si no som autocrítics, difícilment podrem aportar solucions.  

Tots plegats, repeteixo, tenim, doncs, el deure de millorar i modificar, si s’escau, la línia de treball del Consorci, de proposar aspectes claus no previstos fins ara, d’apuntar canvis constructius, de treure tot allò innecessari i redefinir de la millor manera el que cal dir i fer.  

Només el consens, que no la coincidència absoluta d’idees, ens permetrà afrontar el present i el futur amb solidesa. Hem fet i ens espera una tasca col·lectiva que ens ha obligat, ens obliga i ens obligarà a tots plegats a saber renunciar, quan sigui necessari, a personalismes i a interessos locals en bé de les necessitats d’interès comú.  

A vegades actuem amb la lògica de suma zero, quan hauríem de ser capaços de veure i actuar amb la lògica de suma positiva. El Consorci vol ser la combinació de la suma positiva que fan possible que portant-les a terme totes les parts hi guanyen.

Hem après i hem de continuar aprenent a actuar i treballar com un equip, a escoltar i rectificar quan sigui necessari, i a oferir la nostra dedicació, el nostre esforç personal i el nostre temps habitualment des dels millors dels altruismes.  

Per fer-ho possible tenim uns motors importants: els treballadors i treballadores del Consorci, als quals vull agrair la seva tasca, els que avui hi són i els que han trobat altres ocupacions en altres indrets. Una tasca des de la professionalitat, però també des del voluntarisme. Sense la seva complicitat i lleialtat, difícilment hauríem tirat endavant. 

Puc dir-vos amb absoluta passió i convenciment que ha estat un orgull i un plaer l’assumpció de la responsabilitat de President del Consorci del Lluçanès, que he mirat de conduir amb dignitat, convençut que la figura del President ha de ser un reflex del tarannà de la gent del Lluçanès. I també espero haver estat a l’alçada de la representativitat institucional. I si en alguna ocasió us he fallat, us en  demano disculpes.

I finalment, i ja acabo, moltes gràcies a tots vosaltres per haver-me donat aquesta oportunitat. Ha estat una experiència inoblidable de la qual en seré sempre deutor.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

26 comentaris a l'entrada: Discurs com a president sortint del Consorci del Lluçanès

 1. eyuqcssjfh diu:

  black people fucking black girl pic

 2. pjjdagmobs diu:

  long amatuer sex movies

 3. rbdvxgbpem diu:

  men fucking boys gallery

 4. hwsobrxqwi diu:

  brother fucking sister close ups

 5. fqxnxnxcec diu:

  sex webcam meiden meisjes billen tieten borsten

 6. fbzhhbbsya diu:

  strapon dildo fucking

 7. olgkbrzrdm diu:

  free information on curing premature ejaculation

 8. wgvsaovwdx diu:

  cure premature ejaculation pinch

 9. wgvsaovwdx diu:

  cure premature ejaculation pinch

 10. mmjhbgaeae diu:

  twin sisters fucking free galleries

 11. iipupmjmzb diu:

  cristal porno chic

 12. Vàrem passar moments delicats, fruit del desconeixement mutu i d’una desconfiança injustificada

Els comentaris estan tancats.