Decidir és democràcia, decidir és llibertat

Arribem a l'11 de Setembre més intens dels últims anys, potser des de la Transició de la dictadura de Franco a la Monarquia Parlamentària. Els ànims estan caldejats en la ciutadania i els partits viuen moviments de fons. Uns volen refundar el catalanisme i d'altres volem plantejar encarar ja l'escenari que ens ha de portar a exercir la nostra sobirania a través d'un referèndum per l'autodeterminació. Sense voler esplaiar-m'hi voldria fer una petita referència a la tesi de refundació del catalanisme de CDC. Sembla que ja hi tornem a ser en fer un barrig barreig de regionalistes, autonomistes i independentistes que ens ha de dur cap a l'ambigüitat excelsa fins portar el país de nou en un carreró polític sense sortida. Què li fa por a CDC de fer un pas ferm cap al sobiranisme desacomplexat i sincer?

Esquerra Republicana de Catalunya hem mostrat de nou quin és el nostre objectiu polític, la independència, la consecució d'un estat lliure en el marc de la UE, convivint en la interdependència europea i global des de la llibertat nacional.

L'independentisme d'ERC no ha de sorprendre a ningú, la proposta del President de la Generalitat en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, apostant per un referèndum al 2014, tampoc. Sempre hem defensat que el benestar dels catalans i les catalanes i el progrés de la nació només es pot assegurar amb un estat independent català.

Després del fracàs de la redacció d'un nou estatut des de paràmetres nacionals catalans amb la retallada pactada per Mas i ZP, CiU i PSOE, l'horitzó nacional, col·lectiu de tots nosaltres, havia quedat orfe.

Hem superat l'estadi autonomista i el federalista ha estat avortat abans de néixer.

Amb la mostra d'intencions de Carod, ERC posa damunt la taula un horitzó cada cop més normalitzat per part de les consciències dels catalans i catalanes, el dret a decidir nosaltres mateixos què volem ser i què volem fer amb el nostre país. Una acceptació des de la noció democràtica i de comunitat nacional de la nostra societat i per la situació material del país un cop han esclatat els resultats de dècades d'espoli fiscal i de marginació en infraestructures per part de l'Estat Espanyol vers Catalunya. ERC posa data a la democràcia plena.

L'exercici del dret a decidir amb garanties de guanyar un referèndum a favor de l'emancipació nacional catalana ha d'anar acompanyat d'un procés de guanys d'espais de sobirania, espais que s'han de guanyar des de la societat, però també des del govern, per això és important que el partit o partits sobiranistes, si algun dia algun partit parlamentari s'apunta, siguin al govern, des d'on es tenen les eines per dissenyar i executar el camí cap a l'exercici d'escollir la nostra llibertat.

ERC reclama compromís i unitat a tots aquells que creuen que la sobirania ens farà socialment més justos i nacionalment lliures. Amb seriositat i responsabilitat ens posem al servei de la ciutadania per a transformar una realitat que volem canviar.

Carod-Rovira va posar l'aniversari als 300 anys de la derrota catalana davant les tropes borbòniques, l'aniquilació de les institucions pròpies i un procés, no reeixit, d'aniquilació nacional.

Una data simbòlica, que ens mostra que el poble català i la seva nació ha perviscut al llarg del temps malgrat les vicissituds, 300 anys des de la gran derrota seguida d'altres com la del 39.

Catalunya, una nació que perviu i que ha anat modulant-se al llarg del temps, però una nació que ja ha de ser prou madura com per encarar el procés de desacomplexament nacional i caminar vers la llibertat nacional, perquè està en joc la modernitat del país i el benestar de les seves persones.

La Catalunya derrotada del 1714 va renéixer com l'au fènix que presidia l'emblema de l'Estat Català de Francesc Macià. Catalunya ha de sobreposar-se a les forces de l'sta'tus quo que no deixen avançar el país per interessos particulars i a un estat que ens margina perquè som diferents. I això ho hem de fer cap a l'horitzó 2014, perquè com va clamar el 18 de febrer del 2006 centenars de milers de catalans: "Som una nació i tenim el dret a decidir".

Publicat a Opinió Nacional

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

26 comentaris a l'entrada: Decidir és democràcia, decidir és llibertat

 1. cdmzdgdmis diu:

  amature gay bdsm dvd

 2. tvkyyfrair diu:

  people fucking lamas

 3. xvsefjvdjr diu:

  fucking big tits lesbians

 4. oqlidhscjr diu:

  brother fucking older sister

 5. eliybecfah diu:

  jenna lewis sex tape on dvd

 6. iktsngmtcn diu:

  girl on girl dildo fucking

 7. iktsngmtcn diu:

  girl on girl dildo fucking

 8. pdjcrpjlmd diu:

  aanime lesbians showering

 9. knfqvmpnhp diu:

  carisoprodol propoxyphene nasacort nasacort xalatan zyban

 10. oztfloubtz diu:

  free pics of old women fucking

 11. olhsuhsvyk diu:

  atkins diet vs south beach diet htm

 12. vyftwbtyxq diu:

  sexy lesbian milf videos

 13. udswhmvitk diu:

  male fitness model websites

 14. glqacurkti diu:

  paginas pornograficas gay

 15. ctwxozetkd diu:

  black dildo fucking

 16. nxumgveclf diu:

  carmen electra sex

 17. wecmtqaqko diu:

  anal foto gratis sex sexo

 18. Sembla que ja hi tornem a ser en fer un barrig barreig de regionalistes, autonomistes i independentistes que ens ha de dur cap a l’ambigüitat excelsa fins portar el país de nou en un carreró polític sense sortida.

Els comentaris estan tancats.