Després del No, a treballar.

Un cop sabuts els resultats vaig haver de fer un exercici de posada a punt de les reflexions per anar al 9 TV, a una tertúlia amb les diputades del PSC i ICV, Flora Vilalta i Bet Font, i l’ex-diputat de CiU Josep Maria Matas.

A primera vista quedaven dues coses clares: el Sí va guanyar amb claredat i que la participació va ser molt pobre per ser un referèndum sobre l’Estatut.

A la tertúlia, a la resta de participants sols es quedaven amb la primera part, la segona hi passaven de puntetes. Té gràcia que hi passi de puntetes el partit que abandera la “democràcia participativa”, la del bus de l’estatut, entre d’altres coses.

Està clar que la qüestió de fons de la pobra participació ens hauria de preocupar, no per posar en dubte la legitimitat dels resultats del referèndum, no ens hi amagarem. No és una excusa sinó una preocupació.

El No ha perdut, clarament, però en una societat històricament pragmàtica com la catalana, per primera vegada al voltant del 20% dels votants catalans ha dit no, malgrat la campanya anti-PP del bloc del Sí i l’abonament en el No del PP i l’apagada informativa del No sobiranista. Malgrat tot, el No ha perdut però no marginalment.

Ara des d’Esquerra ens toca continuar treballant des dels nostres municipis i en un futur des del Parlament i des de Madrid perquè els avenços raquítics aconseguits vegin la llum i que les invasions de competències no siguin el fet ordinari des de la capital del regne.

Us recomano aquest article de la companya del Parlament Carme Porta

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Després del No, a treballar.

  1. In practice, we still need to study English hard~http://www.nike-shox-shoes.net

Els comentaris estan tancats.