No a l’estatut tunning

La propaganda de CiU a favor del Sí a l’estatut de la vergonya pactat de matinada per Mas i Zapatero mostra un 600. Diuen que si el No guanya el diumenge, Catalunya es quedarà amb un estatut que és com un 600. Un cotxe d’un altre temps.

És curiós, però, que el partit d’Artur Mas hagin volgut anar en 600 durant tants anys, fins ben entrat el segle XXI i que hagi arribat Esquerra al govern per tirar endavant una reforma estatutària.

Esquerra no vol anar en 600 pel món globalitzat i complex on vivim. Esquerra volíem moure’ns en els temps que vivim podent donar resposta a una societat en creixement, que planteja unes necessitats socials i estructurals que ens mostren unes necessitats urgents a donar resposta.

L’estatut del 30 de setembre donava aquestes respostes: sistema de finançament capaç de donar respostes a unes polítiques socials ambicioses, reconeixement nacional de Catalunya (amb el dret a l’autodeterminació implícit), infrastructures i ampliació i blindatge de competències.

Amb l’acord Mas-Zapatero, no tenim un estatut que superi el 600 de 1979, és un 600 tunning, amb alerons, llantes espectaculars, cridanerament pintat. Fins i tot amb un tub d’escapament que “peta” fort. Però és un 600, amb el mateix motor, amb la mateixa potència i amb la mateixa estretor.

Catalunya necessita un estatut nou, com el del 30 de setembre, l’aprovat al Parlament, no un estatut tunning, on hi ha molts drets i deures i poca capacitat econòmica i normativa per aplicar-los.

El 18 de juny, NO a l’estatut tunning!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.